Axial Exo kitversie - Conclusie

Ga naar beneden

Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van RickvS op vr 6 jul 2012 - 14:25

Hi Vrienden,

Ik dacht dat het misschien leuk was om te laten zien zien wat ik van de kit versie van de Exo vindt, er is veel gedoe omheen geweest en vooral Youtube filmpjes hebben vaak een negatief oordeel.
Niet echt een bouwverslag, step by steps zijn er al genoeg maar meer een objectieve visie.

Voor een mooie prijs gekocht bij JV-RC store kwam hij zo binnen, zo'n doos die eenmaal open nooit meer dichtgaat, leuke graphic in het deksel, met een lijstje erom leuk voor in de hobbykamer:Als je de Wraith als intermediate ziet dan is dit de eerste snelle Axial, en de ontwerpers hadden het er moeilijk mee, de releasedatum is 2x opgeschoven en eenmaal leverbaar werden er alsnog updates doorgevoerd, (mocht je een doos zonder deze updates hebben, mailtje naar Axial en het wordt opgestuurd)
Als een fabrikant na een vertraagde start alsnog aanzienlijke aanpassingen doorvoert kun je dat op 2 manier uitleggen, of ze zijn zoekende, of ze trekken zich commentaar aan en zijn niet te bang alsnog aan te passen/verbeteren, voorlopig hou ik het op het laatste:De zakjes met letters (A tm I) bevatten de hardware zoals boutjes en moertjes, de genummerde zakken bevatten de plastic sprues, en daar komen de eerste problemen, omdat er nogal wat aanpassingen zijn gedaan is hier en daar de volgorde ook in de war geraakt, zo begin je met plastic bag 1 en blijkt er een onderdeeltje in bag 4 te zitten, vervelend maar een goed overzicht van de layout in de prima manual helpt.
Toch ontkom je niet aan de indruk dat er soms paniek uitbrak, zelfs de aanpassing in stap 6 is verkeerd genummerd, 1=2 en omgedraaid, dus zeker voor de minder ervaren bouwers, blijf goed naar de tekening kijken.
En dat brengt mij op het eerste punt van kritiek, ik lees altijd eerst de manual door zodat ik weet wat er te wachten staat, soms volg ik een andere volgorde om het verfwerk tegelijk af te maken met de rest. De setup volgens de manual is standaard, geen camber of toe-in en daarin zit een probleem.
In stap 6 bv monteer je cups aan het diffhuis waardoor later de assen doorgaan die de draagarmen vasthouden, je kunt hier voor neutraal of toe-in kiezen maar dat staat niet in de manual, je zult dus met enige visie moeten bouwen want aanpassingen als de auto totaal gemonteerd is kun je een dag voor uittrekken, doordat je dan heel de kooi en bovenbouw inclusief de achterste shocks moet demonteren.
Dingen dus om rekening mee te houden, er staat een tabel in de manual waarin de eindoverbrengingen staan, kijk ernaar als je de pinion / spur kiest, is het nog nieuw voor je vraag dan hulp, beter dan een paar keer alles demonteren om de goede verhouding te vinden, trek voor een andere pinion rustig een uurtje uit als de auto gemonteerd is, inclusief spur het dubbele want de spur functioneert tegelijk als deksel voor het middendiff, het is dus beter gelijk de goede verhouding te monteren.Oke ben een stuk verder en mijn eerste indrukken, aan het begin van de bouw had ik een dejavu, ooit heb ik competitie gereden met 1/8 Buggy's, daar doet het aan denken, recht alu chassis, voor- midden en achterdiff, maar na het monteren van de diffs gaat het weer een andere kant op, want je mist bv de brace die alles diffs verbindt zoals bij racebuggy's.
Het gemis zal worden goedgemaakt door de kooi vermoed ik, da's nog even afwachten.
Nu het chassis bijna klaar is weet ik wat meer, het schroeft lekker weg allemaal, als je teminste de schroeven hebt, er missen bij de mijne wat lage nylon moeren en in sommige situaties heb ik voor andere maten gekozen maar dat is persoonlijke voorkeur.
Het getapte draad in de alu parts is even opletten, het is niet altijd even scherp en ik moest soms met een tap het draad opfrissen vanwege braampjes die in het draad mee gedraaid waren.
De draagarmen zijn helemaal top, gecast in het nieuwe nylon hebben ze nog flex maar zijn loeisterk, de ontwerper heeft duidelijk verstand hoe je een constructie sterk maakt, daarom snap ik niks van de M3 turnbuckles als bovenste draagarmen.
Dit is geen raceauto maar meer voor de fun, een meer solide oplossing voor de bovenste draagarmen had niet misstaan, als de mijne straks rijdt en ik heb mijn definitieve setup vervang ik de M3 tb's voor M4 rvs met alu covers.

Maar mijn allergrootste ergernis is wel dit, de kit kost net zoveel als de RTR, zeker als je hem gewoon bij de plaatselijke winkel koopt, meestal compenseren fabrikanten dit door hopups bij de kit te doen die in de RTR ontbreken, ik dacht dat dit ook bij de Wraith zo was.
Verschil is er wel in deze kit, maar doet het ertoe? Nee dus.
Bijna bij elke stap in de manual staat een verwijzing naar een upgrade of option part, daardoor krijg je een enigzins bekocht gevoel, het doet denken aan Tamiya in de jaren 90, dat valt tegen.
Zelfs bij de aanpassingen van de draagarmbevestiging (toen de kit al in de verkoop was) waar het plastic is vervangen door alu omdat dit te zwak was bij de eerste Exo's, zelfs daar staat een plaatje van een nog betere alu bevestiging.
Dogbones als aandrijfassen? De kitversie zou CDV's moeten hebben waarvan er natuurlijk wel een plaatje bijstaat, grote misser als je het mij vraagt, waarom niet een kleine beloning voor de mensen die ondanks alle aanloopproblemen toch voor deze kit kiezen?

Zover ben ik nu, later meer van wat ik tegenkom:

Later meer, groeten Rick


Laatst aangepast door RickvS op wo 11 jul 2012 - 17:03; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
RickvS
Regular
Regular

Aantal berichten : 586
Woonplaats : Best NL

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van StefCross op vr 6 jul 2012 - 14:35

Leuk begin , ben al benieuwd wat je ervan gaat maken Smile
avatar
StefCross
Addict
Addict

Aantal berichten : 857
Woonplaats : Turnhout

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Toyobart op vr 6 jul 2012 - 14:36

Mja , ze weten hoe ze een auto moeten maken maar ook hoe je er wat kan aan verdienen... Smile

_________________

Anything you can do, my Toyota can do better...
avatar
Toyobart
Addict
Addict

Aantal berichten : 1186
Woonplaats : Stabroek

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Bas op vr 6 jul 2012 - 14:58

Als m'n budget weer een beetje hersteld is van de huidige financiële infarct ga ik zoiets ook eens bekijken, een stevige racer. Maar of het de exo of de wraith wordt, daar ben ik nog niet uit. Wel een interessante kit, maar ik krijg de indruk dat de wraith uitdagender is, op vele vlakken. Leuk bij deze is wel dat er makkelijk een soort cowling over het chassis gemaakt kan worden, dat zal bij de wraith wel wat anders zijn. In ieder geval volg ik deze!
avatar
Bas
Beyond salvation
Beyond salvation

Aantal berichten : 2647
Woonplaats : Edegem

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van GhostCrawler op vr 6 jul 2012 - 15:04

Leuk verslag. Je bent al een eind gekomen zo te zien op de foto's. Dat schroeven en parts in verkeerde zakjes zitten is reuze normaal bij Axial, ik heb 5 kits gebouwd en geen enkele alles in de goede zakjes. Schroeven heb ik zelf nog nooit gemist, wel optieparts of vernieuwde parts in een zakje. Maar ben benieuwd naar je bevindingen, en vooral naar de kleurstelling van je kap.
Sux6 verder Smile .
avatar
GhostCrawler
Regular
Regular

Aantal berichten : 488

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Boussini op vr 6 jul 2012 - 23:06

ik kijk ook al uit wat je met deze gaat uitspoken Rick, jouw stijl kennende gaat hij niet boxstock geleverd worden Wink

succes!

_________________
Experience is directly proportional to equipment ruined.
avatar
Boussini
Addict
Addict

Aantal berichten : 2050
Woonplaats : Kortenaken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van rataplan op vr 6 jul 2012 - 23:25

ben ook benieuwd naar het eindresultaat

wel zonde van axial dat ze er zo een soepje van hebben gemaakt .

ben wel ergens blij dat ik voor de wraith heb gekozen nu

_________________
VRCP Style
a did a lot of trailing and scale therapy so i buyed a Wraith.
avatar
rataplan
VRCP Crew
VRCP Crew

Aantal berichten : 1119
Woonplaats : Merksem

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van RickvS op wo 11 jul 2012 - 9:16

Daar zijn weer, kiezen tussen de Wraith en Exo is moeiijk en ook weer niet, de Wraith is meer een Rockracer en de Exo een gofast Buggy, de eerste past misschien beter bij de trialhobby, je kunt er immers ook een route mee rijden ala Imprezapino, de Exo is meer voor op hard zand met bulten denk ik.

Verder met de Exo, ik had nog niet verteld dat ik Axial gemaild had omdat ik zo mijn twijfels over de diffs had, waar normale diifs 3 spider gears hebben, (de drie tandwieltjes tegen het pioenwiel) heeft de Exo er maar 2.
Ik wou er in het eerste bericht niet over beginnen omdat het zomaar een goede reden kan hebben die ik nog niet doorhad, maar het antwoord....
Dat ze antwoorden vind ik tof, maar een onduidelijk verhaal hoe 2 tandwieltjes elkaar niet kunnen beschadigen is onzin, ik vroeg ook naar het nut van de dikke siliconenolie, (10.000cst in het voor-en achterdiff en 20.000cst voor het middendiff) kreeg ik een raar antwoord, het zit altijd in de olie, da's waar maar dat geld ook voor dunnere olie in een dicht diff.
De suggestie echter dat het een limited slip diff zou imiteren.....
Denk ervan wat je wilt, ik weet gewoon dat het kul is, tijd zal leren hoe duurzaam de diffs zijn, uiteraard staat ook hiervoor in de manual een verbeterde versie.

Na het chassis was de kooi aan de beurt,en daar wordt je weer blij van, zelfs mensen die voor het eerst een kit bouwen merken dat hierover nagedacht is, met elke schroef wordt hij sterker en het past allemaal in elkaar als een droom, het alu driehoeksplaatje als versteviging voor de achterste shocks is zo'n dingetje waar ik gek op ben:
Dan volgt het lexaan voor het interieur, er worden geen kleursuggesties gedaan maar zeker het rijdersgedeelte zou ik vrij basic houden, behalve de stoelen is de rest 2D met decals, hoe meer je plakt of opvallend verft, hoe duidelijker dat is met het gevaar dat het speelgoed gaat lijken.
De achterkant is een ander verhaal, de radiateur is prima gemaakt met zelfs het Griffin logo erin en 2 opzetfans ertegen aan, de lamellen heb ik donkergrijs gemaakt, het huis zwart en de fans mat alu, het lexaan dat de bovenkant van een V8 en een tank voorsteld heb ik met Alclad brushed alu gespoten, je kunt ook kiezen voor decals en dan wordt de tank rood, dit vond ik mooier maar da's persoonlijke smaak natuurlijk.
Omdat ik deze auto als funbuggy en hotseknotsauto ga gebruiken komen er geen leds in maar de achterlichten rood maken geeft wel een leuk effect:
Als de auto klaar is dan is veel van de elektro opgesloten, om hitteproblemen te voorkomen heb ik een roostertje gemaakt waardoor de fan op de regelaar lucht binnenkrijgt, niet de mooiste oplossing maar beter dan een uitgebrande esc, en de Sandrail-achtige achterstoelen hadden ze van mij zowiezo weg mogen laten:
Een good old Buggy Champ figgie past er redelijk in en haalt een beetje de aandacht van het rooster weg, en dan kan de kooi vastgeschroeft worden, de manual laat je eerst de beplating aanbrengen, ik zou het omdraaien, als je voor het eerst de kooi erop zet is er nog wel wat te passen en te verschuiven, zou je dit doen met de beplating erop maak je het onnodig moeilijk, je ziet ook niet meer of er toevallig een draadje klem zit.
Verder is dit ook een goed moment om te wennen aan de accuplek en hoe je die vastzet, straks met de beplating erop zie je veel minder en als er nog iets bijgesteld moet worden moet je het nu doen, het concept is super, maar je zal handigheid moeten kweken om snel accu's te wisselen, verder zitten ze behoorlijk vast door de rubber tiedowns, alleen hardcase lipo's kunnen erin:


Bijna aan het eind vrienden, later meer!
avatar
RickvS
Regular
Regular

Aantal berichten : 586
Woonplaats : Best NL

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Boussini op wo 11 jul 2012 - 9:51

het ventje staat em goed Smile
de taillights in een kleurtje vind ik ook beter staan dan de transparante lensjes Smile

_________________
Experience is directly proportional to equipment ruined.
avatar
Boussini
Addict
Addict

Aantal berichten : 2050
Woonplaats : Kortenaken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van RickvS op wo 11 jul 2012 - 9:53

Die zitten er niet eens bij David, alleen als je de lichtset koopt krijg je de lensjes voor de achterlichten Rolling Eyes
avatar
RickvS
Regular
Regular

Aantal berichten : 586
Woonplaats : Best NL

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van RickvS op wo 11 jul 2012 - 17:08

Gisterenavond was hij al klaar en te donker om nog fatsoenlijke pics te maken, vanmorgen de puntjes op de i gezet en met twee geladen lipo's naar buiten, daarover straks meer maar eerst de laatste perikelen.
Allereerst is het mixed emotions met deze Buggy, alsof je schoonmoeder met je nieuwe Corvette een ravijn in rijdt.
De niet aflatende lijst met option parts, de diffs met maar 2 spidergears, dogbones ipv CVD's, de lensjes voor de achterlichten zitten bij de ledset die je apart moet kopen, de hier en daar magere uitleg over afstelmogelijkheden, de turnbuckles als bovenarmen en alhoewel ik een goede prijs heb betaald is de retailprijs voor de modelbouwwinkelbezoeker te straf voor wat je krijgt.
En natuurlijk dat voor zoiets lulligs als vervangen van een pinion de bovenkant eraf moet, besef daarom dat dit een funauto is, zou je er competitie mee rijden en een tandje meer of minder willen voor het circuit waar je bent dan kan je net het licht uitdoen als je klaar bent.

Het is niet allemaal misere, de looks zijn primadeluxe, mocht het een meisje blijken te zijn trouw ik ermee, de aggresieve stance, het neusje om de voorste shocks heen gevormd heeft hier al liefkozend de bijnaam hazelipje opgeleverd, iets van een interieur wat redelijk oogt als hij voorbijstuift, de gedetailleerde motorruimte met de radiateur en fans, de kwaliteit van het lexaan en de enige concurrent die ik ken is de HPI Apache, welliswaar wel gebaseerd op een echte auto en iets meer detail maar ook 1/8 in schaal, niet als kit te koop en veel duurder in aanschaf.
Ik weet niet meer wie maar iemand suggereerde dat de banden direct vervangen dienen te worden, neem van mij aan dit zijn de beste allroundbanden die ik in tijden heb gezien, vandaag heb ik alle ondergronden gehad, beton steen zand en nat kort gras, op straat heeft hij eerder teveel grip als te weinig, en op zand kun je heel mooi gecontroleerd powerslides rijden, mochten deze banden versleten zijn koop ik dezelfde terug.
De banden zijn een mooie copie van Hancook Dynapro's en de Raceline copie wielen zijn ook erg mooi en staat goed, wat dat betreft hulde aan Axial, ook de Ripsaws die onder SCXen enz. zitten zijn heel mooi en vaak vele malen beter dan aftermarket varianten.
De enginering die in de kooi zit en de kwaliteit van dit nieuwe type nylonversterkt kunststof zijn top, de koplampcovers met naar keuze PIAA of Axial logo's of gewoon niks is ook aardig, alu wielmeenemers die je vast kunt zetten en volledig gelagerd zijn zo onderhand een vereiste maar leuk dat het erbij zit.

Toen ik het lexaan ging spuiten besloot ik het maar in mijn oranje/blanje/blue kleuren te doen, precies zoals ik lang geleden mijn racebuggies deed en toen was het tijd voor de decals.
Ernaar kijkend werd ik aangenaam getroffen door de rij merknamen die in verschillende kleuren op het stickervel zitten, de meesten in deze hobby zullen bij het logo van PIAA toch denken aan Baja's en enduranceracen, de namen zijn een who's who in de wereld van offroadracen, Turnkey bv maakt dropin racemotoren die misschien hier niet zo bekend zijn maar aan de andere kant van de plas is het een begrip.
Tot het begon te dagen, op de achterkant van de manual wordt dit lijstje opgevoerd als technical partners onder de vermelding specially licensed.
Ooit kocht Mr Tamiya een pand in de VS om daar onderdelen uit Maleisië in een doos te pakken om te besparen op de invoerkosten, onderdelen kost minder dan complete kits en was dus slim zoals te verwachten van Mr.T, maar doordat de kits in de VS werden samengesteld kwam er iets anders om de hoek kijken.
De destijds geijkte Hotrodders merknamen zoals Holley, Edelbrock Accel en Moroso waren Mr.T heel dankbaar voor hun merknaam op zijn auto's maar hij moest wel even afrekenen.
Daar heeft hij een eind aan gemaakt door eigen namen te verzinnen die wel lijken maar het net niet zijn, iedereen kent wel JX75, Forward en al die andere typische Tamiyamerken.
Ik leg het even uit omdat ik weet dat het opgevoerde rijtje namen dus allemaal meedelen in de aanschaf van de kit en misschien tegenwoordig wel meer dan 25 jaar geleden.
Commercie die ooit voor de oplettende kijker belachelijk werd gemaakt in back to the Future is nu echt geworden, het logo is meer waard dan het produkt.
Doe koude koffie met teveel suiker in een blikje, bedenk een hip logo en verbindt de Paris Hilton van de rallywereld aan je merk en het logo is zoveel waard geworden dat iedereen die het voor een model gebruikt moet betalen, dat geld dus ook voor het rijtje op deze auto.
Dus het zijn de goede namen met de juiste uitstraling, maar ik vermoed dat het de kit net even te duur maakt.

Genoeg gezeverd, verder met de auto, deze pics zijn van na de eerste rit:
Driver denkt als mijn Buggy Champ zo snel was geweest.....


Bevestiging accu, het is even wennen maar wel shockproof:
Als laatste, het rijden.
Na een voorzichtig begin luisterend naar krakende diffs of piepende lagers gaf ik hem de sporen en dan is alle ellende vergeten, hij is sneller en stuurt beter dan erkende top-end racebuggies van pakweg 10 jaar geleden, de Matt Francis XXX lijkt nu ineens erg oud.
met een 10.5 motor, 2S lipo en een 60A regelaar rijdt hij als een dolle hond met zijn staart in de fik, zo lijkt het maar hij is prima te besturen, krijg je de balans in het ding door dan keert hij op een postzegel.
Zoals elke Buggy/Truggy heb je het meeste pret op harde ondergronden zoals zand, echt blubber ben ik niet zo fan van dus heb ik niet geprobeerd maar springen doet hij goed, de neus duikt wat snel dus dragbrake uit en een beetje gas in de lucht doet wonderen, en dan ziet hij er nog goed uit ook.
Dus ben ik blij, de laatste indrukken blijven het langst hangen vaak en het is een 100% funauto, stuurt en rijdt goed, en na achter elkaar twee lipo's erdoorheen gejaagd te hebben is hij niet eens warm, de rechtelijnsnelheid is zo hoog dat het bijna zinloos is, nu ben ik meer van sturen en draaien en dat kun je er prima mee, gegarandeerd big smile Cool
Tijd zal leren hoe het met de duurzaamheid is gesteld, kan er nu nog niks over zeggen.

Dat was het, ik heb geprobeerd zo objectief mogelijk mijn mening te geven maar ik ben ook liefhebber en rijden met het ding is gewoon geweldig en zorgt er bijna voor dat je alle andere ellende vergeet, bijna maar niet helemaal, is dit je eerste kit dan maar even niet, ook niet als RTR want je loopt dan tegen dezelfde problemen op en die zal je op moeten lossen met een zekere mate van ervaring.
Het zal ongetwijfeld van de verkoopaantallen afhangen maar ik denk dat deze ook nog een militair broertje krijgt ala de FAV van Tamiya, van de onderdelen die overblijven springt er een leuk setje wapens uit waar op eerste gezicht geen samenhang inzit, een AR15/M16, een AK47 en een RPG van russische makelij, maar ook oude Colt Revolvers, zomaar een slag in de lucht maar ik denk Afghanistan dus misschien wel een SEAL buggy, lekker hoor!

Ik hou jullie op de hoogte van verdere belevenissen!

Groeten Rick
avatar
RickvS
Regular
Regular

Aantal berichten : 586
Woonplaats : Best NL

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Nobody op wo 11 jul 2012 - 18:12

Inderdaad een objectieve versie dat je hier neerlegt.

Leuk om te lezen als leek in dit soort voortuigen.

Bedankt voor de tips ook.

N

avatar
Nobody
Addict
Addict

Aantal berichten : 875
Woonplaats : Brakel

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Toyobart op wo 11 jul 2012 - 19:43

Mooie buggy Rick ! , goed verlag ook.

_________________

Anything you can do, my Toyota can do better...
avatar
Toyobart
Addict
Addict

Aantal berichten : 1186
Woonplaats : Stabroek

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van rataplan op wo 11 jul 2012 - 20:16

speciaal geval die exo

ben benieuwd naar je levensduurverslag

misschien dat je eens kan kijken naar de bevelset van de hpi savage xs ss
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=en&partNo=106717

in combinatie met
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=en&partNo=101205

ik denk dat de maten hetzelfde zullen zijn
de wheelie king bevelgears komen ook aardig in de buurt op het eerste zicht he

vermits axial en hpi nauw samenwerken is de kans groot dat deze gewoon passen de bearings zijn alvast dezelfde 10x15x4mm

laat maar weten wat je ervan denkt

_________________
VRCP Style
a did a lot of trailing and scale therapy so i buyed a Wraith.
avatar
rataplan
VRCP Crew
VRCP Crew

Aantal berichten : 1119
Woonplaats : Merksem

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van RickvS op wo 11 jul 2012 - 20:20

Goed idee, een maatje van mij heeft een paar van die Savage SS gevaartes, zal 's kijken of het inderdaad past!
avatar
RickvS
Regular
Regular

Aantal berichten : 586
Woonplaats : Best NL

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van rataplan op wo 11 jul 2012 - 20:22

wel zien dat het van een savy XS ss komt is dus de 1/10 versie de andere ss is 1/8

http://www.hpieurope.com/kit-info.php?partNo=107821&lang=en

_________________
VRCP Style
a did a lot of trailing and scale therapy so i buyed a Wraith.
avatar
rataplan
VRCP Crew
VRCP Crew

Aantal berichten : 1119
Woonplaats : Merksem

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Bas op wo 11 jul 2012 - 20:43

Uitstekend verslag, en uiteindelijk ziet hij er toch goed uit. Als hij effectief zo goed rijdt is het toch een leuk ding.

Maar als ik het goed begrijp kan je je minpuntjes afpunten met hop-ups? Beetje jammer van Axial dat ze zich dan daarin hebben laten kennen, het is geen goedkope kit en wat kost het nu om er CVDs in te steken... €100 meer er hij is wat hij stock had moeten zijn? Beetje jammer...
avatar
Bas
Beyond salvation
Beyond salvation

Aantal berichten : 2647
Woonplaats : Edegem

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van rataplan op wo 11 jul 2012 - 21:27

das altijd het minderleuke aan echt nieuwe nieuwe ontwerpen ( of kinderziektes .

als je kijkt naar de 1ste scx 10 of diegene die ze nu verkopen
kan het goed zijn als de exo even goed verkoop er idd hernieuwde kitversies uitkomen

maar bij wraith staat de handleiding ook vol hop ups hoor
en denk zelfs bij de xr10 ook

_________________
VRCP Style
a did a lot of trailing and scale therapy so i buyed a Wraith.
avatar
rataplan
VRCP Crew
VRCP Crew

Aantal berichten : 1119
Woonplaats : Merksem

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Cornholio op wo 11 jul 2012 - 22:59

Ik vind het allezins één van de knappere "buggy's" die ik al gezien heb en blijkbaar rijdt hij nog eens zeer goed ook.

Vermoedelijk zal er binnenkort dan wel een "SS-versie" (om het in HPI-termen te zeggen) van uitkomen waar dan standaard wél de nodige hop-ups inzitten. Kans is groot dat ik mij dan wel laat verleiden Wink
avatar
Cornholio
Addict
Addict

Aantal berichten : 1149
Woonplaats : Mechelen

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Boussini op do 12 jul 2012 - 0:07

hij is zeker mooi in dit kleurschema, maar enkel zoals je zegt, is de auto geen van beide werelden, het is geen schaalmodel puur sang, en het is geen competitie wagen, daar deel ik zeker de mening dat in geval je iets wilt tweaken er een hele hoop blik afgaat voor je kan sleutelen Laughing

al dan ook een knappe verschijning, en het bashplezier zit er gegarandeerd mee ingebakken Smile

_________________
Experience is directly proportional to equipment ruined.
avatar
Boussini
Addict
Addict

Aantal berichten : 2050
Woonplaats : Kortenaken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Doefer op do 12 jul 2012 - 0:34

idd rata de xr10 staat ook nog vol met hop ups
en een zeer mooi verslag

Doefer
Member
Member

Aantal berichten : 20
Woonplaats : Zwijndrecht belgie

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Axial Exo kitversie - Conclusie

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum